Μάι 2019

Σήτες

Οι σήτες αποτελούν πραγματικά ένα πολύτιμο σύμμαχο στην θωράκιση από έντομα και σκόνη και εφαρμόζονται εξίσου στα κουφώματα του σπιτιού ή του επαγγελματικού χώρου. Η τοποθέτησή τους, μπορεί να είναι απλή και γρήγορη διαδικασία, όμως απαιτεί επαγγελματικό χειρισμό ώστε να είναι λειτουργική και ανθεκτική στην φθορά. Η εξέλιξη των συστημάτων καθώς και οι διαθέσιμες εναλλακτικές, μπορεί να δυσκολέψουν την επιλογή.  Ας δούμε λοιπόν μαζί κάποια χαρακτηριστικά τους!

Ιδανικές για παράθυρα:

 Σε «τυφλά» παράθυρα, όπως σε φωταγωγούς, μπάνια, παράθυρα χωρίς πατζούρι ή που βρίσκονται σε μεγάλο ύψος, ιδανική είναι η Σταθερή σήτα. Προστατεύει από έντομα και σκόνη και δεν ανοιγοκλείνει. Το κόστος της σταθερής σίτας, είναι ιδιαίτερα οικονομικό, με εύκολο Service.

Σε ανοιγόμενα παράθυρα, ιδανική επιλογή είναι η Σήτα κάθετης κίνησης: Ανοιγοκλείνει με κορδόνι, η κίνησή της γίνεται κάθετα και επιστρέφει στην αρχική της θέση μέσω ελατηρίου. Η χρήση φρένου, είναι πολύ σημαντική έως και απαραίτητη ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε βλάβη στην σήτα. Είναι οικονομική και ποιοτική, με εύκολο service.

Σε Πόρτες ανοιγόμενες ή συρόμενες (χωρίς οδηγό για συρόμενη σήτα)
Οπωσδήποτε η σήτα θα πρέπει να είναι οριζόντιας κίνησης για να σας εξυπηρετεί στην συχνή χρήση της! Η Πλισέ είναι ίσως το πιο γνωστό είδος στον τομέα τους. Οι σήτες πλισέ, εφαρμόζουν ιδανικά σε πόρτες και ξεχωρίζουν για την ευκολία στην χρήση τους και την εύκολη πρόσβαση. Δεν διαθέτουν ελατήριο επαναφοράς και έτσι μπορείς να τις σταματήσεις στο σημείο που επιθυμείς. Το πανί τύπου ακορντεόν. Ενώ υπάρχουν πολλές παραλλαγές της πλισέ, η Scorpion είναι μοναδική, καθότι είναι η μοναδική με κάθετο αντιανεμικό άξονα, προσφέροντας παράλληλα την μέγιστη ορατότητα.  Επιπλέον επιλογή σε πόρτες κουζίνας αλλά και εισόδου, αποτελεί η Ανοιγόμενη σήτα. Η επαναφορά γίνεται από το ελατήριο επαναφοράς που διαθέτει. Στην συγκεκριμένη, δεν υπάρχει οδηγός και αυτό καθιστά εύκολη την διέλευση.