ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το 1991 Ο κύριος Πικράκης, ξεκινά την δραστηριοποίησή του στον κλάδο του αλουμινίου, ιδρύοντας συνεταιρικά κατασκευαστικό κουφωμάτων.

Το 1995, αποχωρεί από την εταιρία και με την δημιουργία πρότυπης για την εποχή έκθεσης.

Το 2001 ολοκληρώνει την ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής και βαφής κάγκελων, τοξωτών κουφωμάτων και ρολών. Αυτή η μονάδα ήταν η πρώτη στο είδος της, που πρόσφερε ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων και πρώτων υλών στον κατασκευαστή, αφού με την πάροδο του χρόνου, πρόσθετε προϊόντα και εμπορεύματα σύμφωνα με τις ανάγκες του επαγγελματία. Ξεκινούν την δραστηριοποίησή τους με την εταιρία ο Βαγγέλης Πικράκης και η Αδαμαντία Πικράκη.

Το 2005, αρχίζει πωλήσεις σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως σε Ρόδο, Κάρπαθο και Αττική.

Το 2006, αρχίζει η εξωστρέφεια της επιχείρησης και η αναζήτηση νέων αγορών. Η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα, αφού για πρώτη φορά στείλαμε κάγκελα μας εκτός Ελλάδος στην Σικελία! Η πρώτη μεγάλη εξαγωγή ήρθε το 2007, που αφορούσε την κατασκευή αυλόγυρου και πορτών για το τεχνητό νησί Pearl Qatar. Στην Κύπρο ήταν έντονη η παρουσία μας με την ύπαρξη αποκλειστικού showroom στην πόλη της Λεμεσού και έργα όπως τη Μαρίνα της Λεμεσού. Ακολούθησαν συμμετοχές σε επιχειρηματικές αποστολές σε χώρες όπως Λιβύη, Λίβανο, Συρία και συμμετοχή σε διεθνής εκθέσεις όπως την Big 5 Show στο Dubai. Πλέον η εταιρία μας είναι μέλος του ελληνοαραβικού και ελληνονιγηριανού επιμελητηρίου και του ΣΕΚ και πλέον σήμερα, τα προιόντα μας έχουν ταξιδέψει και τοποθετηθεί στην Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο, Νιγηρία, Ισραήλ, Κατάρ, Τρινιδάδ.

Το 2009, ολοκληρώνει πρότυπη για τα δεδομένα του κατασκευαστικού κλάδου κτιριακή και μηχανολογική επένδυση, ύψους 4.5εκ €.

Το 2010, λειτουργεί το πρότυπο κατασκευαστικό των κουφωμάτων και δημιουργεί τον εκθεσιακό χώρο.

Το 2014, ανανεώνει την εταιρική ταυτότητα με αισθητό φρεσκάρισμα στον λογότυπο και τα εταιρικά έντυπα. Ξεκινά και τελειώνει την ανακαίνιση της έκθεσης.

Το 2019, ξεκινά μια νέα σειρά προϊόντων, από 100% ελληνικό αλουμίνιο, τα Έπιπλα αλουμινίου Πισίνας Παραλίας, τα “Bed Atelier” που είναι  εναρμονισμένα στις ανάγκες και απαιτήσεις του ιδιώτη, αλλά και επαγγελματία του τουρισμού.

2024 εγκαινιάζει την συνεργασία με την EUROPA PROFIL ALUMINIUM!  Η ποιότητα των προιόντων Europa καθώς και η άμεση εξυπηρέτηση συμβάλουν δυναμικά στην καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του πελατολογίου μας! Η στρατηγική των δύο εταιριών και η εταιρική κουλτούρα, καθιστούν αυτή την συνεργασία πραγματική κίνηση ματ!

Ριζική ανακαίνιση στην έκθεση 330m2 αλλά και  στο εξωτερικό του κτιρίου

ΣΗΜΕΡΑ, είναι πλέον μια ισχυρή καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής και βαφής προϊόντων αλουμινίου με δυνατή διεθνή και τοπική παρουσία. Το βαφείο της Πικράκης ΑΕ πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές βάση του Qualicoat για παραθαλάσσια κλάση. Έχει την δυνατότητα να κάνει ειδική επεξεργασία πριν την βαφή, για μεγαλύτερη αντοχή στην διάβρωση. Κατασκευάζει οποιαδήποτε κατασκευή αλουμινίου σύμφωνα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του πελάτη  και ανάγκες του χώρου, και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του ιδιωτικού και επαγγελματικού κλάδου.

Back to top