ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Για την ΠΙΚΡΑΚΗΣ ΑΕ, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, ως θεωρία και δράση, είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη και τη δυναμική της.

Δέσμευσή  μας, να φροντίζουμε για την ευημερία των ανθρώπων μας, την εξέλιξη της τοπικής κοινωνίας, την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Αυτή η δέσμευση διέπει κάθε εκδήλωση της επιχειρηματικής στρατηγικής της εταιρία μας.

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Σε συνεργασία με τον σύλλογο Αιματοκρήτη, η εταιρία μας καθιέρωσε Εθελοντική Αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις μας.

ΥΓΕΙΑΣτόχοι μας είναι

  • Η ευαισθητοποίηση του κόσμου, η ενημέρωση του και η δημιουργία τακτικών αιμοδοτών.
  • Συμβολή στα αποθέματα και στην μερική κάλυψη των αναγκών.
  • Να έχει ο κάθε αιμοδότης διαθέσιμη φιάλη, ώστε να μπορεί να καλύψει πιθανή προσωπική ανάγκη ή οικογενειακή-φιλική, ανά πάσα στιγμή, χωρίς να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής.
  • Να γνωρίζουν οι εμπλεκόμενοι, αιμοδότες και μη, ότι σε μια ώρα ανάγκης, έχουν γνωστούς αιμοδότες με διαθέσιμες φιάλες.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία 30 Μαΐου 2012 και εδραίωσε το νέο αυτό θεσμό, η δεύτερη έγινε στις 5 Οκτωβρίου, η τρίτη έγινε στις 22 Μαρτίου, η τέταρτη στις  27 Οκτωβρίου 2017, (προγραμματισμένη)  η Πέμπτη 29 Ιουνίου 2018.

ΤΟΜΕΑΣ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣΤΟΜΕΑΣ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ

Υποστήριξη ευπαθών ομάδων.

Συλλογή αγαθών και τροφίμων και διανομή τους, με την σύμπραξη του προσωπικού και των τοπικών επιχειρήσεων !
Η 1η παράδοση έγινε μέσω του Αιματοκρήτη, τον Ιούνιο του 2012, τα οποία και μοιράστηκαν σε 40 οικογένειες.

Η 2η παράδοση έγινε στην Πρόνοια, Φλεβάρη 2013, τα οποία και μοιράστηκαν άμεσα σε άστεγους της πόλης μας.

Η 3η έγινε Απρίλιο 2016, στα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS Ηρακλείου.

Η 4η παράδοση έγινε τον Σεπτέμβριο 2018, μαζεύοντας σχολικά είδη σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα αλληλεγγύης Κίτρινη Αποστολή, τα οποία και μοιράστηκαν άμεσα σε μαθητές της πόλης μας.

Η 5η παράδοση έγινε τον Οκτώβριο 2018, σε συνεργασία με την εθελοντική – μη κυβερνητική οργάνωση, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Οι Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. (Άνθρωποι της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια), ανακαινίζοντας ένα παιδικό δωμάτιο, τοποθετώντας καινούργια παράθυρα και παντζούρια.

Το χαμόγελο του παιδιού

Τι ομορφότερο από ένα παιδικό χαμόγελο;

Η υποστήριξή μας είναι πολύπλευρη και σταθερή στο χαμόγελο του παιδιού. Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας στην πόλης μας, συνεργαζόμαστε και καλύπτουμε τις ανάγκες του, όσο καλύτερα μπορούμε!

Με ποιον τρόπο;

  • Καλύπτουμε τις ανάγκες του ΚΑΚΕ Ηρακλείου σε προϊόντα αλουμινίου όπως κουφώματα, προστατευτικά και κάγκελα σκάλας
  • Παίζουμε μαζί στο Φεστιβάλ Ξεχασμένου Παιχνιδιού, ως μεγάλος  χορηγός αλλά…. Και σαν παιδιά που είμαστε, διοργανώνοντας και παίζοντας ένα παιχνίδι!
  • Με ετήσια οικονομική συνεισφορά μέσω τιμολογιακής πολιτικής
  • Με την κατασκευή, αποστολή και συντονισμό τοποθέτησης σχεδόν 100 μέτρων αυλόγυρου για την ασφάλεια των παιδιών στο σπίτι της Κορίνθου!
  • Φέτος η εταιρία μας, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συμμετέχει στο έργο του οργανισμού του Χαμόγελου του Παιδιού, βοηθώντας τον να εξασφαλίσει ρούχα σε 20 παιδιά,  μέσω της ευχητήριας κάρτα μας.
  • Με την προσφορά και τοποθέτηση αφιλοκερδώς, πόρτας, για σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού, το οποίο ολοκληρώνεται για να στεγάσει στο άμεσο μέλλον παιδιά που χρειάζονται φροντίδα αλλά και ασφάλεια.

Βοηθάμε γιατί μας κάνει να χαμογελάμε…  και εμείς!

Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής ευθύνης, είναι η Αδαμαντία Πικράκη και είναι πάντα στην διάθεσή σας για να κάνουμε μαζί… το καλό!

E-mail επικοινωνίας: apikraki@pirkakis.com.gr ,   Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810312270

Back to top