Τα Νέα μας

Untitled 1

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒΕΝΗ , παρουσία της πρόεδρου της Πικράκης ΑΕ και ταμίας της ΟΕΒΕΝΗ, Αδαμαντία Πικράκη, με τους εκλεγμένους Αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας στη ΓΣΕΒΕΕ παρουσία του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά. Παρέστη επίσης ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Κουράκης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Από την πλευρά του ο κος Καββαθάς αναφέρθηκε στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο καλούνται να παραμείνουν όρθιες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς όπως επεσήμανε η αύξηση του κόστους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία τους όπου σε συνδυασμό με το νέο φορολογικό, λειτουργούν πλέον για να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και να ρυθμίζουν χρέη.

Για το θέμα της διασύνδεσης ταμειακών μηχανών – POS ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ υπογράμμισε ότι δεν δύναται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Απριλίου, διότι πέρα από την έλλειψη ταμειακών μηχανών και συσκευών POS, υπάρχει πρόβλημα και με το προσωπικό των εταιρειών.

Στην τοποθέτησή του ο κος Κουράκης τόνισε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τον πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και έκανε αναφορά στη δέσμη μέτρων που προτείνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ- ΚΙΝ.ΑΛ για να στηριχθούν.

Τέλος στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης η Διευθύντρια και ο Εκπαιδευτικός των ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Ηρακλείου Κρήτης κα Έλλη Κυριακάκη και κος Βασίλης Τερζάκης αντίστοιχα, όπου αντάλλαξαν απόψεις και προτάσεις με τα μέλη της Διοίκησης της ΟΕΒΕΝΗ προκειμένου τη διερεύνηση και την καταγραφή ειδικοτήτων των σχολών μαθητείας, σε σχέση με τις μεταβαλλόμενες ανάγκες στην αγορά εργασίας.

 

Πηγή ekriti.gr