Τα Νέα μας

Entrance

Η εταιρία Πικράκης ΑΕ στηρίζει και αυτή την φορά την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα συμμετέχοντας σαν εκθέτης αλλά και ως χορηγός στη μεγάλη έκθεση – γιορτή του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης .

Θα είμαστε στην έκθεση με τη νέα μας σειρά επίπλων αλουμινίου πισίνας και παραλίας “Bed Atelier”. Σας περιμένουμε να τα δείτε από κοντά!

Η 21η Έκθεση Κρητικών προϊόντων, οικοτεχνίας, Χειροτεχνίας διοργανώνεται από 29 Ιουλίου έως και 7 Αυγούστου 2022 στη πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι από ίδρυσης του, το 2003, μέχρι σήμερα, ο Σύλλογος ξεπέρασε τα 950 μέλη – γυναίκες επιχειρηματίες σε όλη την Κρήτη. Προωθεί ενεργά, μέσω των δράσεων του, την ενίσχυση της βιωσιμότητας της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την εξωστρέφεια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Προωθεί τις ίσες ευκαιρίες για τις γυναίκες επιχειρηματίες στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου και υποστηρίζει με πρωτοβουλίες του την εξάλειψη των δυσμενών επαγγελματικών διακρίσεων.

Ενθαρρύνει τα μέλη να επιμορφώνονται μέσω επαγγελματικής κατάρτισης ή ανώτερης εκπαίδευσης καθώς και να εξασφαλίζουν συνθήκες βελτίωσης της επαγγελματικής κατάρτισης και της ανόδου του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου τους με πολλαπλές πρωτοβουλίες του.

Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα γυναικείας απασχόλησης , επαγγελματικής κατάρτισης, εργασιακής εμπειρίας, με στόχο την διασφάλιση της απασχόλησης.

Καλλιεργεί το πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών του αλλά προτρέπει τις επιχειρήσεις μέλη να χρησιμοποιούν τις επαγγελματικές τους ικανότητες και την επιχειρηματική τους ευφυΐα για το γενικότερο καλό.

Προωθεί την φιλία, συνεργασία και συναντίληψη μεταξύ των επαγγελματιών γυναικών όλης της Ευρώπης. Συνεργάζεται με φορείς και οργανώσεις γυναικών από όλη την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για επαγγελματικά θέματα και συμμετέχει σε αντίστοιχες Ελληνικές και Διεθνείς Οργανώσεις.

Συμμετέχει και εκπονεί εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και αξιοποιεί κοινοτικούς πόρους για την προώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των γυναικών μελών του.

Το πρόγραμμα αναλυτικά παρακάτω:

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 29 ΙΟΥΛIΟΥ 2022

7:30 μμ Εγκαίνια έκθεσης

 

ΣAΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΛIΟΥ 2022

Από 11 το πρωί έως 5 το απόγευμα εκπαίδευση στις υφάντρες μας στο επιμελητήριο Ηρακλείου, στην υφαντουργία σε συνεργασία με τον οργανισμό Branding Heritage.

7:00 μμ Επίσκεψη στην Έκθεση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Νικολάου Γιατρομανωλάκη.

8:00 – 10:00 μμ Κρητική Μουσική με τους Γιώργο Ρούλιο, Νεκτάριο Κοντογιάννη, Βασίλη Δραμουντάνη Αντώνη Σωμαράκη.

 

ΚΥΡΙΑΚH 31 ΙΟΥΛIΟΥ 2022

7:30 μμ – 8:30 μμ Εργαστήριο γνωριμίας με την εκπαιδευτική Ρομποτική από το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστημών Κρήτης.

8:30 μμ – 9:30 μμ Επίδειξη Καράτε laido, aikido από τον Παγκρήτιο Αθλητικό Σύλλογο μαχητικών Τεχνών.

 

ΔΕΥΤEΡΑ 1 ΑΥΓΟYΣΤΟΥ 2022

7:30 μμ – 8:30 μμ «Ραέτι θα πει κέρασμα» Οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων ΕΣΤΙΑ & ΗELIOS μας κερνούν με μαγειρέματα από περιοχές της Ανατολής.

9:00 μμ – 10:00 μμ « Ένα παλιό καλό καιρό» μία βραδιά για μεγάλους και μικρούς με ιστορίες και λαϊκά παραμύθια από τη χειροτεχνία στην Κρήτη, παρέα μ’ ένα μαντολίνο.

 

ΤΡIΤΗ 2 ΑΥΓΟYΣΤΟΥ 2022

7:30 μμ – 8:30 μμ Ομιλία με τίτλο «Ο φυσικός και πολιτιστικός πλούτος του Ψηλορείτη μέσα από το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO» από Δρ. Χαράλαμπο Φασουλά, πρόεδρο Γεωπάρκου Ψηλορείτη, Συντονιστής Ευρωπαϊκού Δικτύου Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

8:30μμ – 10:00μμ Κρητική Μουσική από το συγκρότημα του Χάρη Φασουλά.

 

ΤΕΤAΡΤΗ 3 ΑΥΓΟYΣΤΟΥ 2022

7:30 μμ – 8:30 μμ Παρουσίαση βιβλίου του προέδρου Ελληνοελβετικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Νίκου Σαμαρά με θέμα «Δημοτική Επιχειρηματικότητα – Τέχνη & Τεχνικές».

8:30 μμ – 9:30 μμ Βραβεύσεις 10 καταξιωμένων γυναικών επιχειρηματιών, μέλη του συλλόγου μας, που έχουν διαπρέψει στη δουλειά τους και στη καινοτομία.

 

ΠEΜΠΤΗ 4 ΑΥΓΟYΣΤΟΥ 2022

7:30 μμ – 9:00 μμ Παιχνίδι κυκλοφοριακής αγωγής με τίτλο «O κος ΚΟΚ στο survivor» από την Τροχαία Ηρακλείου.

9:00 μμ – 9:30 μμ Ο θρησκευτικός τουρισμός στο σήμερα και στο αύριο

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 5 ΑΥΓΟYΣΤΟΥ 2022

7:30 μμ – 8:30 μμ Παραδοσιακά μαγειρέματα με ξυνόχοντρο.

8:30 μμ – 9:30μμ Κρητική μουσική από το συγκρότημα του Αντώνη Μαλλιωτάκη.

 

ΣAΒΒΑΤΟ 6 ΑΥΓΟYΣΤΟΥ 2022

7:30 μμ – 8:30 μμ Μαθήματα στο ξομπλιαστό κουλούρι από το σύλλογο γυναικών Επισκοπής «Εργάνη».

8:30 μμ – 10:00 μμ Κρητική μουσική με τους Γιάννη Χασουράκη, Μιχάλη Χασουράκη, Γιάννη Χασουράκη.

 

ΚΥΡΙΑΚH 7 ΑΥΓΟYΣΤΟΥ 2022

8:00 μμ Ομιλία με θέμα: «Η Υφαντουργία όπως εμφανίζεται στο αρχείο των Πινακίδων της Κνωσού

τον 14 αι. π.Χ.». Ομιλητής o δρ. Μηνάς Τσικριτσής, ερευνητής Αιγαιακών Γραφών.

 

  • Δωρεάν Μαστογραφία από την Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης
  • Ενημέρωση για το μελάνωμα από τον όμιλο εθελοντών κατά του καρκίνου “ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ”
  • Καθημερινά θα λειτουργεί γραφείο συμμετοχής για ημέρα Καριέρας.

• Κερνάμε Ελληνικό Καφέ, Τσικουδιά και Εδέσματα.