Τα Νέα μας

Fb

Με απόλυτη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 9ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου – Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ) το τριήμερο Παρασκευή – Κυριακή 17-19 Μαϊου 2024.

Η μεγάλη συνάντηση φιλοξενήθηκε στο Grecotel Larissa Imperial και οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Παρόλο τα προβλήματα που αντιμετώπισε η πόλη της Λάρισας και οι όμοροι Νομοί που και ακόμα δεν έχουν επουλωθεί και σε μία εποχή με ανάμικτα συναισθήματα για τον Κλάδο μας, ο οποίος αν και έχει εισέλθει σε πορεία ανάπτυξης δεν έχει καταφέρει να αντισταθμίσει πλήρως τις απώλειες από τις διαδοχικές κρίσεις των προηγούμενων χρόνων. Όμως έδειξε ανθεκτικότητα και αυτό αποδείχθηκε από τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο.

Ο αριθμός των Συνέδρων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού ανήλθε σε 578, οι οποίοι προήλθαν από σχεδόν όλα τα Γεωγραφικά Διαμερίσματα της Ελλάδας αφού από το σύνολο των 11 Διαμερισμάτων έδωσαν το «παρών» τα 8, με ποσοστό αντιπροσώπευσης 90%. Οι Σύνεδροι προέρχονταν από τη Θράκη, Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Νησιά Ιονίου, Αιγαίου, Δωδεκάνησα  και Κρήτη.

Άρα μιλάμε για ένα καθαρά Πανελλαδικό Συνέδριο με σχεδόν απογραφική αντιπροσώπευση της Ελλάδας.

Τα παραπάνω μεταφράζονται σε παρουσία από 31 πόλεις – Πρωτεύουσες Νομών επί συνόλου 51 πρωτευουσών σε όλη την Ελλάδα, με ποσοστό πανελλαδικής αντιπροσώπευσης 61%. Η μεγάλη κινητοποίηση του Κλάδου από όλη κυριολεκτικά την Ελλάδα, προσδιορίζει τη μεγάλη σημασία που δίνει ο Κλάδος σε αυτή τη μεγάλη συνάντηση, αλλά δικαιώνει και την Οργανωτική και Επιστημονική επιτροπή της ΠΟΒΑΣ για την επιλογή της θεματολογίας, που λειτούργησε ως ένα επιπλέον κίνητρο για την πραγματικά μεγάλη κινητοποίηση του κλάδου.

Οι αξιόλογοι Ομιλητές, τα σημαντικά θέματα που αναπτύχθηκαν, η οργανωτική επιτροπή, οι Βιομηχανίες και εταιρείες που στήριξαν το Συνέδριο και η άψογη οργάνωση ήταν αυτά που συνέβαλαν στην επιτυχία του.

Ήταν ένα συνέδριο διαφορετικό, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων ήταν νέοι κατασκευαστές και κυρίως στο μεγαλύτερο ποσοστό και νέοι ομιλητές.

Περισσότερα ΕΔΩ

 

ΠΗΓΗ: PROFILNET.GR