Τα Νέα μας

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου είχαμε τη χαρά, να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της εταιρίας μας, μαθητές της Β΄ τάξης από το Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας.

Σκοπός της επίσκεψης, ήταν οι μαθητές να μάθουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, σχετικά με την λειτουργία μιας καθετοποιημένης μονάδας παραγωγής αλουμινίου και να πληροφορηθούν για τις διάφορες διαδικασίες που πραγματοποιούνται ώστε να παραχθεί ένα προϊόν.

Οι μαθητές χωριστήκαν σε δύο ομάδες, ώστε να μπορέσουν να περιηγηθούν με άνεση μέσα στον χώρο παραγωγής και να ενημερωθούν καλύτερα σχετικά με αυτή την διαδικασία από έμπειρα στελέχη από διάφορους τομείς δραστηριοτήτων της Πικράκης ΑΕ.

Μέσα από μια βιωματική εμπειρία, οι μαθητές γνώρισαν το αλουμίνιο, είδαν όλα τα στάδια παραγωγής και αναγνώρισαν την συμβολή των προϊόντων του στην καθημερινότητα μας και όχι μόνο.

Στο τέλος της ξενάγησης, οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές, είχαν ερωτήσεις για τα διάφορα στάδια που συνάντησαν στην διάρκεια της ξενάγησης, τις οποίες και συζήτησαν.