Τα Νέα μας

Στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου διοργανώνονται, στο Ηράκλειο Κρήτης , οι Ημέρες Ενέργειας 2019, μια πρωτοβουλία που θα γίνει θεσμός, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Στις Ημέρες Ενέργειας πραγματοποιείται μια δομημένη πρωτοβουλία προσέγγισης της κοινωνίας του Ηρακλείου, προκειμένου να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες κατοικιών στο Ηράκλειο Κρήτης, οι οποίοι έχουν ουσιαστικό ενδιαφέρον για την υλοποίηση ενεργειών εξοικονόμησης ενέργειας σε χώρους κατοικιών, σπίτια και διαμερίσματα, που διατίθενται για βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη μίσθωση.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται από τον Δήμο Ηρακλείου, με στόχο την πρόθεσή του να οργανώσει επισκέψεις συμβούλων ενεργειακής απόδοσης στις οικίες των ενδιαφερόμενων ιδιοκτητών, με σκοπό να προσδιοριστούν τα περιθώρια ενεργειακής αναβάθμισης σε αυτές.

Ο Δήμος Ηρακλείου πρωτοπορεί με στόχο την αειφορία, χαράζοντας ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας συμμετέχοντας στη διεθνή πρωτοβουλία του Συμφώνου των Δημάρχων για την Ενέργεια και το Κλίμα. Παράλληλα, υιοθετεί μια σειρά από σημαντικές συνεργασίες που θα προωθήσουν μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας της πόλης, την αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά τουλάχιστον 40% μέχρι το 2030.

Οι Ημέρες Ενέργειας 2019 διοργανώνονται από τον Δήμο Ηρακλείου με συνεργαζόμενους φορείς το Ενεργειακό Cluster Κρήτης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης.

Πηγή: www.heraklion.gr