Τα Νέα μας

Anaptiksiakos Sullogos 10

Με αφορμή την εκδήλωση της κοπής της πίτας του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, έγιναν τιμητικές διακρίσεις σε μέλη του συλλόγου, μεταξύ αυτών και η πρόεδρος της Πικράκης Α.Ε. Πικράκη Αδαμαντία.

Αναλυτικότερα:

Οι γυναίκες επιχειρηματίες και όχι μόνο, «αγκάλιασαν» την εκδήλωση του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ήταν μια βραδιά, κατά την οποία το «παρών», έδωσαν πολλά μέλη του Συλλόγου, αλλά και αρκετοί εκπρόσωποι των Αρχών, Βουλευτές και μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε στην αίθουσα δεξιώσεων Rotonda του Talos Plaza., η πρόεδρος του Συλλόγου Εβελίνα Μπάκιντα αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του Συλλόγου, στους στόχους αλλά και στις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας

«Μια νέα χρονιά μόλις ξεκίνησε, στην οποία καλούμαστε για μια ακόμη φορά να κάνουμε ένα ιδιότυπο restart. Γιατί όσο κι αν δε θέλουμε πολλές φορές – μιας και είναι στην ανθρώπινη φύση – να το παραδεχτούμε, βρισκόμαστε ακόμα εν μέσω υγειονομικής κρίσης, αλλά και της ενεργειακής κρίσης.

Η επιχειρηματικότητα καλείται για μια ακόμη χρονιά να βγει από αυτές τις συμπληγάδες- προφανώς όχι αλώβητη- αλλά με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις.

Είναι όμως αυτό εφικτό;

Φυσικά και είναι. Το τοπικό επιχειρείν και δη οι γυναίκες, πολλές από τις οποίες βρίσκονται απόψε ανάμεσα μας, έχει αποδείξει ότι διαθέτει τα εχέγγυα για να πετύχει τους στόχους που τίθενται. Στόχοι, μικρότερης ή μεγαλύτερης κλίμακας, που αποδεικνύουν και επιβεβαιώνουν συνάμα, ότι το νησί μας διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα, που θα στηρίξουν κάθε όραμα και κάθε προσπάθεια.

Κυρίως όμως διαθέτουμε ψυχή και όραμα», επισήμανε η κ. Μπάκιντα χαρακτηριστικά.

Ενώ η ίδια κατέληξε λέγοντας πως ευχή όλων είναι το 2023 «να κινηθούμε με σταθερά βήματα και προς αυτή την κατεύθυνση με την βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης και του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη τον οποίο οφείλω να ευχαριστήσω προσωπικά για την στήριξή του στις δράσεις του Συλλόγου μας».

Τιμητικές διακρίσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στα μέλη του Συλλόγου που προβλήθηκαν στο Συνέδριο “Unique Summit” των Startup Cities στην Πορτογαλία. Ειδικότερα, τιμήθηκαν οι κυρίες Βαλίνα Γεροπάντα από την Project Union Youth, Εβελίνα Μπάκιντα από τα Chic Greek Gifts, Αδαμαντία Πικράκη από την Πικράκης Α.Ε, Αναστασία Πλαΐτη της Κρυστάλ Α.Ε., Χριστίνα Χαλκιαδάκη της Χαλκιαδάκης Α.Ε. και Δήμητρα Ψαράκη από την H2onlybattery.

Ακολούθησε δείπνο, ανταλλαγή δώρων αλλά και πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με το λαϊκό συγκρότημα του Βαγγέλη Λύτινα.