Τα Νέα μας

Forum 1a

Η πρόεδρος μας, Αδαμαντία Πικράκη, έλαβε μέρος σε πάνελ για τη γυναίκα ηγέτη και την σχέση της με την βιωσιμότητα στο 2ο Διεθνές Φόρουμ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΒΕΑ και Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών .

Το 2ο Διεθνές Φόρουμ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, πραγματοποιήθηκε, 1-3 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) σε συνεργασία με το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου Διεθνούς Φόρουμ υπουργοί, υφυπουργοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες από διάφορους χώρους είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν προτάσεις και απόψεις, προάγοντας θέματα που άπτονται της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, γυναίκες επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, επέκτειναν το δίκτυό τους και παρουσίασαν τη δουλειά τους.

Η διοργάνωση αποτελούνταν από δύο μέρη, συζητήσεις-πάνελ για θέματα νέων τύπων ηγεσίας, ισότητας, επενδύσεων σε γυναικείες επιχειρήσεις, καθώς και μια έκθεση έργων και εταιρειών με επικεφαλής γυναίκες.

Συνολικά σε 23 θεματικές ενότητες, fireside chats και keynote ομιλίες, workshops και mentoring sessions συμμετείχαν:

52 ομιλητές και ομιλήτριες από όλο τον κόσμο σε θέματα γυναικείας επιχειρηματικότητας, ισότητας και νέων τύπων ηγεσίας.

7 Υπουργοί, Υφυπουργοί και Γενικοί Γραμματείς.

 300 συμμετέχοντες με φυσική παρουσία και πάνω από 1000 με διαδικτυακή.