Τα Νέα μας

Την Τετάρτη 20 & Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις και η έκθεση με θέμα «Ελληνικό Αλουμίνιο: Επενδύσεις, Εξωστρέφεια, Αειφορία» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Αίθουσα Banquet. Την Πέμπτη 21 Ιουνίου (2-5 μμ) θα υπάρχει ειδική συνεδρία στο Διεθνές Forum που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου (ΕΕΑ) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου θα αναλυθούν και συζητηθούν όλα τα πρακτικά θέματα για το «Εξοικονόμηση Κατ´ Οίκον II», καθώς και τις προοπτικές για τα θερμομονωτικά κουφώματα αλουμινίου και την εξέλιξη του προγράμματος στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, οι επίσημοι ομιλητές που έχουν προσκληθεί, οι Γ. Σταθάκης (Υπουργός Ενέργειας) και Γ. Στασινός (Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου) θα αναφερθούν ο μεν πρώτος στις βασικές αρχές και προοπτικές του «Εξοικονόμηση Κατ´ Οίκον» και ο μεν  δεύτερος στη σημασία της ανακαίνισης στην ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας και στη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας.

Επιπρόσθετα, ο Καθηγητής Α. Παπαδόπουλος (Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα μελέτης που θα αποτιμήσει και θα ποσοτικοποιήσει την ενεργειακή και οικονομική βελτίωση, η οποία επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων σε υφιστάμενα κτίρια με νέα κουφώματα αλουμινίου, υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Τα πρακτικά αυτά ευρήματα θα είναι χρήσιμα στους ενεργειακούς επιθεωρητές, στους αλουμινοκατασκευαστές και στις διελάσεις αλουμινίου.

Στο τελευταίο μέρος θα δοθούν πρακτικές οδηγίες στις διαδικασίες των αιτήσεων και αποπεράτωσης των παρεμβάσεων, στη συνεργασία των εταιριών του κλάδου με τους ενεργειακούς επιθεωρητές, στη χρηματοδότηση από τράπεζες κ.λπ. από τους Κ. Λάσκο (Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών), εκπρόσωπο της τεχνικής επιτροπής της ΕΕΑ, εκπρόσωπο των αλουμινοκατασκευαστών και εξειδικευμένο τραπεζικό στέλεχος.

Η εταιρία Πικράκης Aluminium Industry και συγκεκριμένα η κυρία Αδαμαντία Πικράκη, ως μέλος της ΕΕΑ, θα πάρει μέρος στο Διεθνές αυτό Forum.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο και στην Έκθεση είναι δωρεάν αλλά με την παραλαβή της σχετικής πρόσκλησης.

Για δήλωση συμμετοχής και πληροφορίες: Ελληνική Ένωση Αλουμινίου,  τηλ.: 2107256130-2,  e-mail: info@aluminium.org.gr

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων πατήστε εδώ

Πηγή: www.alunet.gr