Τα Νέα μας

Επίσημα μέλος πλέον στο ενεργειακό Cluster Κρήτης η εταιρία μας!

Την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ενεργειακού cluster Κρήτης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΡΟΥΖΟΥ. Μια συνεδρίαση που σήμανε την έναρξη των δράσεων και εξέλιξης της δομής. Μια σημαντική ημερομηνία για την εταιρία μας, η ημέρα όπου ενταχθήκαμε και μάλιστα ενεργά, στο CLUSTER.

Το ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ CLUSTER ΚΡΗΤΗΣ είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2011 με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
Σκοπό έχει, τη συνεργασία των εταιρειών και φορέων που δραστηριοποιούνται στους τομείς παραγωγής και εξοικονόμησης ενέργειας και ενδιαφέρονται, για την προώθηση των λύσεων που προσφέρουν, την ανάπτυξη νέων συστημάτων και την ενημέρωση του κοινού για τις εφαρμογές αυτές. Αρχικά συμμετείχαν 10 επιχειρήσεις και δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα των εργασιών (μελέτη, σχεδιασμός, παραγωγή εξοπλισμού, εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία, επίβλεψη, συντήρηση). Σταδιακά, και άλλες επιχειρήσεις του ίδιου τομέα ενημερώνονται για τις δράσεις του CLUSTER και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενταχθούν σ’ αυτό.

H εγγραφή νέων εταίρων, γίνεται μετά από αίτησή τους, με απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου του cluster, η οποία επικυρώνεται από την γενική συνέλευση.  Ερευνητικά ιδρύματα και φορείς Ν.Π.Ι.Δ και Ν.Π.Δ.Δ εγγράφονται ως επίτιμα ή συνδεδεμένα μέλη.

Στην εταιρία Πικράκης ΑΕ θεωρούμε την εξοικονόμηση ενέργειας ύψιστης προτεραιότητας, γι αυτό και η συμμετοχή μας έχει σκοπό την ανταλλαγή ιδεών σε επίπεδο συνεργασίας, σαν αποτέλεσμα την εξέλιξη της.