Οι πέργκολες αλουμινίου είναι οι συνθέσεις εξωτερικών χώρων που αποτελούν χαρακτηριστικό των μεσογειακών σπιτιών, ειδικότερα σε εξοχικές κατοικίες και περιοχές με πολύ ήλιο. Στα συστήματα σκίασης θα βρούμε πέργκολες σε μοντέρνα και παραδοσιακά σχέδια.

Γιατί να βάλω πέργκολα αλουμινίου;

Η αισθητική, και όχι μόνο, είναι ένας λόγος για τον οποίο ο περισσότερος κόσμος επιλέγει να τοποθετήσει πέργκολες αλουμινίου. Η μεγάλη ποικιλία σε σχέδια, στυλ και χρώματα ηλεκτροστατικής βαφής ή απομίμησης ξύλου τις καθιστά ιδανική επιλογή για κάθε μοντέρνο ή παραδοσιακό χώρο στην εξοχή αλλά και στην πόλη.

Είτε σύγχρονες, είτε μοντέρνες, οι πέργκολες αλουμινίου είναι σχεδιασμένες για να προστατεύουν από ήλιο ή βροχή, προσαρμόζονται στις καιρικές συνθήκες, δέχονται θερμαντικά σώματα, υποστηρίζουν ασύρματα ηχεία και πολλές άλλες λύσεις.

Επιπλέον προσφέρουν πολλές επιλογές όσον αφορά στη σκίαση, καθώς έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Μία σειρά αυτοματισμών και αισθητήρων δίνει τεχνολογικά προηγμένες λύσεις που προσαρμόζονται στις καιρικές συνθήκες. Χρησιμοποιώντας περσίδες, κινούμενες ή σταθερές, πανιά ή πολυκαρμπονικά, οι πέργκολες μπορούν να παρέχουν επαρκή σκίαση στο χώρο που τοποθετούνται.

Τα παραπάνω καθιστούν την πέργκολα αλουμινίου μία εξαιρετική επιλογή που κερδίζει έδαφος όχι μόνο στις εξοχικές κατοικίες που αποτελούν τον συνηθέστερο χώρο τοποθέτησης αλλά και σε πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, χώρους εστίασης, καφετέριες κ.λπ.

Πολλοί επαγγελματίες του χώρου στρέφονται σε αυτές, θεωρώντας τες μια εξαιρετικά «έξυπνη» επιλογή που υπερέχει ξεκάθαρα.

Πλεονεκτήματα του Αλουμινίου

Βάρος. Το αλουμίνιο είναι εξαιρετικά ελαφρύ υλικό, ενώ παράλληλα διαθέτει εξαιρετική αντοχή και δομική σταθερότητα, ανάλογη βαρύτερων υλικών.

Αντοχή. Το αλουμίνιο έχει εξαιρετική αντοχή στη διάβρωση. Με ειδικές κατεργασίες αυξάνεται η αντοχή του υλικού σε δύσκολα διαβρωτικά περιβάλλοντα όπως οι παραθαλάσσιες περιοχές.

Αισθητική. Η πέργκολα αλουμινίου μπορεί να υποστηρίξει μοντέρνες επιλογές όσο και περισσότερο παραδοσιακές. Οι χρωματικές επιλογές είναι τεράστιες είτε για σύγχρονες αποχρώσεις είτε παραδοσιακές.

Συντήρηση. Η πέργκολα αλουμινίου απαιτεί σχεδόν μηδενικές εργασίες συντήρησης, σε αντίθεση με οποιασδήποτε ποιότητας ξύλο.

Επιθεώρηση. Δεν χρειάζεται συχνή επιθεώρηση (κάθε χρόνο), έλαια, βερνίκια εμποτισμού και παρασιτοκτόνα.