Τα Νέα μας

Τι αποτρέπει ένα ληστή να μπει στο σπίτι σας;;

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία αποκαλύπτει ποια είναι τα σημεία που αφήνουν το σπίτι σας εκτεθειμένο σε διαρρήξεις. Η Co-operative ασφαλιστική εταιρία μίλησε με 25 πρώην διαρρήκτες και έβγαλε τα συμπεράσματα της για το ποιά είναι τα σημάδια που κοιτούν οι εισβολείς και ποιά είναι αυτά που παραβλέπουν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα γαβγίσματα των σκύλων (15%), τα φωτάκια των ενεργοποιημένων συναγερμών (11%), οι κάμερες ασφαλείας (22%), αλλά και τα φώτα που ανάβουν ύστερα από ανίχνευση κίνησης (26%), είναι σημάδια που συνήθως οι διαρρήκτες προσέχουν και δεν πλησιάζουν εύκολα.

25 διαρρήκτες απάντησαν σχεδόν ομόφωνα ότι τα αναμμένα φώτα και οι ταμπέλες που προειδοποιούν για σκύλους δεν αποτρέπουν τους ληστές από το να εισβάλουν σε ένα σπίτι.

Επίσης 2 λάθη που παρατηρούν οι διαρρήκτες και τους είναι πολύ εύκολο να ληστέψουν σπίτια είναι: το άνοιγμα και το σβήσιμο φώτων κάθε μέρα τις ίδιες ακριβώς ώρες και το κλείσιμο των κουρτινών κάθε φορά που οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού φεύγουν από την οικία.

Περιηγηθείτε στο site μας www.pikrakis.com.gr και θα βρείτε αξιόπιστες λύσεις, όσον αφορά τα κουφώματα, τις ασφάλειες για πόρτες και παράθυρα, για να κρατήσετε μακριά τους ανεπιθύμητους επισκέπτες από τον χώρο σας