Το πρόβλημα

Φτιάχνοντας μια κατοικία ή τουριστική μονάδα σε περιοχή κοντά στην θάλασσα, όλοι γνωρίζουμε ότι η επιβάρυνση που θα δεχτούν θα είναι μεγάλη. Το πρόβλημα αυτό είναι η διάβρωση η οποία επέρχεται μη έχοντας την κατάλληλη προστασία για τα κουφώματα μας.

Η διάβρωση αυτή έχει όνομα και λέγεται νηματοειδής. Την συναντάμε σε βαμμένες επιφάνειες που η υγρασία έχει περάσει μέσα σε αυτές. Ο λόγος για να ξεκινήσει το πρόβλημα; ένα μικρό χτύπημα στο χρώμα σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία. Στο σημείο του χτυπήματος ίσως αρχίσουν να δημιουργούνται φυσαλίδες και στη συνέχεια η διάβρωση του. Το αποτέλεσμα θα είναι μεγάλη ζημιά και οικονομικό κόστος για την επιδιόρθωση τους.

Πρόληψη

Όμως η λύση υπάρχει και λέγεται Προανοδίωση.

Ουσιαστικά είναι η δημιουργία ενός όξινου στρώματος, το οποίο φτιάχνεται κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες σε υδατικό διάλυμα θειικού οξέως.

Το στρώμα αυτό διεισδύει στην επιφάνεια του αλουμινίου δημιουργώντας ένα τέλειο υπόστρωμα για την πούδρα που θα «κάτσει» με την ηλεκτροστατική βαφή, δίνοντάς μας την μέγιστη αντιδιαβρωτική προστασία.

Χρησιμοποιώντας την προανοδίωση, έναντι των κλασσικών μεθόδων προεργασίας, πετυχαίνουμε την απόλυτη ελευθερία στην επιλογή στην υφή και το χρώμα και σίγουρα τη μέγιστη αντιδιαβρωτική προστασία.

Η εφαρμογή της προανοδίωσης γίνεται στο βαφείο μας, το οποίο είναι πιστοποιημένο κατά Qualicoat Seaside class