Τα Νέα μας

IMG-20130530-00311Στις αρχές του 1800 ο Βρετανός κυβερνήτης, ανέθεσε την ανέγερση Καθολικού Ναού στον αρχιτέκτονα Philip Reinagle. Ο ναός γοτθικού ρυθμού, θεμελιώθηκε το 1816 και ολοκληρώθηκε το 1851. Μεταξύ των εντυπωσιακών χαρακτηριστικών του είναι η πενταγωνική Αγία Τράπεζα από μάρμαρο Φλωρεντίας, οι χαλύβδινες εσωτερικές κατασκευές από την Αγγλία, το όργανο Walker & Sons, και τα βιτρό παράθυρα από την Ιρλανδία όπου απεικονίζονται οι διαφορετικές εθνικότητες που συνθέτουν τον πληθυσμό των νήσων Trinidad & Tobago.

Σήμερα, ο ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά ιστορικά μνημεία της πρωτεύουσας Port of Spain των νήσων Trinidad & Tobago στην Καραϊβική. Μετά από 200 χρόνια ζωής και πρόχειρες εργασίες αναστύλωσης από ζημιές λόγω σεισμού το 1966, ο ναός αυτήν την περίοδο ανακαινίζεται, ικανοποιώντας την επιθυμία της κοινής γνώμης για διατήρηση της ιστορικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της περιοχής.

Το κτίσμα βρίσκεται πολύ κοντά στα ωκεάνια κύματα του Ατλαντικού, στον Ισημερινό. Δεδομένων λοιπόν των πολύ έντονων καιρικών συνθηκών της περιοχής, με υψηλά επίπεδα ηλιοφάνειας, αλατότητας και ισχυρούς ανέμους, τα υλικά που επιλέγονται για τις εργασίες ανακαίνισης είναι τα πλέον ανθεκτικά της αγοράς.
Συγκεκριμένα, η κατασκευή του αυλόγυρου ανατέθηκε στην κρητική εταιρία ΠΙΚΡΑΚΗΣ ΑΕ, η οποία κατασκεύασε με επιτυχία τον αυλόγυρο, εξολοκλήρου από αλουμίνιο, βαμμένο ηλεκτροστατικά με πούδρα της Akzο Nobel  από την συλλογή Structura, στο σχέδιο το αρχικού σιδερένιου!