Τώρα που η αφρικανική σκόνη μας επισκέπτεται πιο συχνά ψάχνουμε τρόπους να κάνουμε ένα καλό καθάρισμα στα παντζούρια μας. Έχουμε ένα πολύ εύκολο τρόπο για να το κάνετε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολύ από τον χρόνο σας.

Τι χρειάζεστε; λίγο ζεστό νερό, λευκό ξίδι, λίγο υγρό για τα πιάτα και μια μαλακή βούρτσα την οποία θα χρησιμοποιήσετε για να τρίψετε τα πατζούρια.

Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι καθαρίζουν μόνο το εξωτερικό των παντζουριών αφού θεωρούν ότι μόνο αυτά λερώνονται. Για να καθαρίσετε τα παντζούρια σας εξωτερικά μπορείτε να κάνετε ακόμα πιο εύκολη τη διαδικασία ρίχνοντάς τους νερό με το λάστιχο. Συνεχίστε παίρνοντας τη βούρτσα την οποία έχετε βουτήξει στο μείγμα και καθαρίστε με αυτήν τα παντζούρια σας.

Για να καθαρίσετε τα παντζούρια από μέσα εννοείται πως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάστιχο. Μπορείτε, όμως, να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σας σκούπα για να μαζέψετε την περισσότερη σκόνη. Αφού το κάνετε αυτό, πάρτε τη λεκάνη με το νερό, το ξίδι και το απορρυπαντικό πιάτων και ένα βετέξ. Βουτήξτε το βετέξ στο μείγμα και καθαρίστε τα παντζούρια σας. Αμέσως μετά σκουπίστε τα με μια καθαρή πετσέτα.

Tips

– Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τα παντζούρια σας και από μέσα και απ’ έξω.
– Μπορείτε να τα κάνετε να λάμψουν με λίγο ξίδι και απορρυπαντικό πιάτων.
– Το λάστιχο του μπαλκονιού θα σας φανεί επίσης πολύ χρήσιμο.