Χρώμα κουφωμάτων και συνδυασμός του με την τοιχοποιία.

Αντιλαμβανόμαστε τη δύναμη, την αίσθηση και τελικά το αποτέλεσμα που δημιουργεί ένα χρώμα, μόνο όταν αυτό συσχετίζεται με τα άλλα χρώματα ενός χώρου. Συνεπώς ο σωστός συνδυασμός των χρωμάτων, είναι πολύ σημαντικός. Αυτό που αναζητούμε μέσα από τους χρωματικούς συνδυασμούς είναι ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα που αντανακλά την προσωπικότητα και το στιλ μας.

Τι χρώμα αλουμίνια να βάλω; Να επιλέξω το ίδιο χρώμα για τα κουφώματα, τα κάγκελα και την πέργκολα;

Λάβετε σοβαρά υπόψη, τα υπόλοιπα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει, όπως πέτρα, τούβλο, ξύλο. Σε έναν χώρο όπου περνάτε πολλές ώρες, προτείνουμε ήπιους τόνους.

Σίγουρα τα γήινα χρώματα αποτελούν ασφαλή και διαχρονική επιλογή. Ευτυχώς, με τα εφέ και την ιδιαίτερη υφή, αποκτούν ιδιαίτερο χαρακτήρα, παραμένοντας ευκολοσυνδύαστα και ευπροσάρμοστα!

Μπλε αποχρώσεις σε χαρακτηρισμένες περιοχές, όπως παραθαλάσσιες ή νησιά όπως την Σαντορίνη, είναι ιδανικές και συχνά επιβεβλημένες.

Οι πράσινες αποχρώσεις θεωρούνται ιδανικές σε εξοχικές περιοχές, με δυνατή τάση πλέον το λαδί.

Οι ανθρακοί αποχρώσεις, είναι πλέον κάτι παραπάνω από μια απλή τάση στην αρχιτεκτονική. Συχνά αποτελεί σίγουρη επιλογή σε επαγγελματικούς χώρους (πχ εστίασης και ιατρεία), ενώ ανεβαίνει και στις κατοικίες!

Χρησιμοποιώντας τον χρωματικό κύκλο, μπορείτε να δείτε πως τα χρώματα ταιριάζουν μεταξύ τους και μπορούν να δώσουν μεγάλη ποικιλία συνδυασμών στο χώρο σας.

Για περισσότερη βοήθεια όσον αφορά τα χρώματα πάτα ΕΔΩ